Dani lokalnog angažmana u Šibeniku

 
U Šibeniku od 25.5. do 27.5. 2016. godine, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ održat će se Dani lokalnog angažmana gradski dnevni boravak.
 
DLA_slika
 
Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz terenski obilazak, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti upravljanja prostorom grada.
Program obuhvaća obilazak arhitektonskih objekata i prostora koji su odigrali značajnu ulogu prilikom razvoja Šibenika, te predavanja koja će voditi stručnjaci iz područja arhitekture, sociologije i povijesti, s naglaskom na potencijalne prostore grada koji su trenutno neiskorišteni.
 
Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim i marginaliziranim prostorima, ali i prespitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.
 
Trodnevni program odvijat će se na nekoliko gradskih lokacija, dok će šetnja uz stručno vodstvo biti organizirana kroz kvartove Baldekin i Vidici.
Gosti predavači su Saša Šimpraga, Nataša Bodrožić, Diana Magdić, Dafne Berc, Emil Jurcan, David Kabalin te članovi Sobe DAŠ.
U večernjim satima bit će organizirane projekcije filmova na javnim površinama unutar povijesne jezgre.
 
U sklopu programa održat će se i izložba Javni prostori Šibenika čija je svrha, na jedan dan, oživjeti zapušteni prostor. Svi građani pozvani su da sudjeluju u izložbi te daju svoj osvrt na zapuštene, te javne prostore koje koriste ili su nekoć koristili. Osvrt se može prikazati u obliku fotografije, teksta ili skice te poslati na e-mail adresu soba@d-a-si.hr najkasnije do ponedjeljka, 23.05.2016. godine.