Dani lokalnog angažmana/Future architecture/Iluminovizija

 
plakat dla fa ilu 2
 
Udružene snage radne grupe Soba DAŠ (Društvo arhitekata Šibenika), Društva arhitekata Istre (DAI-SAI) i Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII), od 5.-8. srpnja 2018. godine u Šibeniku priređuju zajednički program koji ujedinjuje promišljanje izdavačkih i prostornih praksi, problematiku stanovanja te ulogu svjetla (i mraka) u oblikovanju urbanih prostora.
 
U sklopu višednevnog događanja Soba DAŠ će održati treće Dane lokalnog angažmana kojima će kroz izložbu Stambena arhitektura druge polovice 20. stoljeća u Šibeniku predstaviti dio fonda stambene izgradnje iz navedenog perioda. Izložba će se otvoriti u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u četvrtak 5.7.2018. u 19 sati. Na Danima lokalnog angažmana sudjelovat će gosti predavači: arhitekti Gustav Červar, Petar Mišković i Krešimir Damjanović koji će kroz svoja iskustva i razmišljanja dati osvrt na prošlost, sadašnjosti i budućnost stanovanja.
 
Unutar tog jedinstvenog, a opet raznorodnog programa Društvo arhitekata Istre (DAI-SAI) potpisuje konceptualizaciju i organizaciju radionice “Izdavaštvo-akcija II“ a osvrti nastali tijekom otvorenog uredničkog sastanka utjecat će na smjer razvoja publikacije “Izdavaštvo-akcija II – Šibenski dokumenti“. Sudionici radionice su i gosti iz inozemstva Maite Borjabad (SAD/Španjolska), CARTHA (Švicarska), Miruna Dunu (Rumunjska/Nizozemska), Jason Hilgefort (SAD/Hong Kong), Tania Tovar Torres (Meksiko).
 
Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) u okviru drugog izdanja projekta Iluminovizija, koji se bavi poticanjem artikulacije svjetla u javnom prostoru u Šibeniku kao gradu koji je među prvima na svijetu osvijetljen uz pomoć električne energije, organizira gostovanje Armine Pilav, arhitektice i predavačice na Katedri za metode i analizu pri Arhitektonskom fakultetu TU Delft, te projekciju filma “Rotterdam 2040” nizozemskog umjetnika Gyza La Rivièrea.
 
Tako će se završni događaj ovog programa koji uključuje otvoreni sastanak uredničkog tima “Izdavaštvo-akcija II“ i projekciju spomenutog filma odvijati u nedjelju 8.srpnja 2018. na krovu jedne od zgrada šibenskog arhitekta Ivana Vitića na Baldekinu (adresa Petra Preradovića 4).
 
Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.
 
Sve detalje programa potražite na:
http://uha.hr/platforma-future-architecture-u-sibeniku-6-8-srpnja-2018-izdavastvo-akcija-ii/
http://uiii.hr/pages/iluminovizija
http://d-a-si.hr/web/