SEZONA URBANIZMA – IZLOŽBA RADOVA S DODJELOM NAGRADA

Poštovani kolege,

još jednom vas podsjećamo da prijavite radove na izložbu u sklopu manifestacije ‘Sezona urbanizma’ u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata, Hrvatske komore arhitekata i Arhitektonskog fakulteta.

Kao što je već istaknuto u prethodnim obavijestima, riječ je o prvom sustavnom pregledu, promociji i valorizaciji urbanizma i prostornog planiranja, u najširem značenju, još od osamostaljenja Hrvatske.
Izložba će prije svega biti preglednog karaktera s osnovnim ciljem što relevantnijeg i temeljitijeg prikaza širokog stručnog djelovanja od 1991-2011. godine, te ne postoje tematska ograničenja za prijavu radova.

Stoga Vas pozivamo da pošaljete projekte, planove, vizije i studije, kao i realizacije sa značajnom urbanističkom komponentom (intervencije u javnom prostoru, krajoliku/pejzažu; objekti ili urbanistički sklopovi koji (re)definiraju širi urbanistički kontekst i nadilaze svoje osnovno ‘mjerilo’ i sl.) kako bi pregled bio što sveobuhvatniji i aktualniji.

Također molimo da, unatoč mogućim tehničkim poteškoćama, pokušate učiniti napor kako bi se na izložbi prikazali i radovi nastali u razdoblju dok ‘digitalizacija’ nije bila toliko prisutna i podrazumijevajuća te vas posebno pozivamo da pošaljete radove nastale u devedesetima. Radove možete scanirati ili fotografirati kako biste ih poslali u digitalnom formatu.

Svima unaprijed zahvaljujemo na odazivu i nadamo se da ćemo zajedničkim naporom uspješno realizirati izložbu koja će na najbolji mogući način promovirati interdisciplinarnost te jedinstvenost i nedjeljivost prostornog planiranja, urbanizma i arhitekture te njihov značaj u vremenu kada se (ponovo) preispituju temeljne društvene vrijednosti i mogućnosti razvoja, a u čemu su prostor i prostorni razvoj jedne od osnovnih i ključnih komponenti.

Odbor za izložbu i nagrade – Sezona urbanizma

Rok za predaju radova je produžen do 31.12.2011. godine, a propozicije za predaju radova ostaju nepromijenjene:
– na adresu sezona@uha.hr dostaviti do 3 grafička prikaza u .jpg formatu, rezolucije 1024×768 piksela, osnovne faktografske podatke, ispunjen prijavni obrazac te do kartice teksta o radu.

Radovi se predaju bez kotizacije za članove regionalnih društava arhitekata kao i za članove Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, dok je za sve ostale kotizacija 200 Kn po radu.

Za sve detaljnije informacije, sugestije, pitanja i prijedloge molimo vas da koristite mail tajnistvo@uha.hr.