Osvrt na Dane lokalnog angažmana

 
Od 25.-27.05.2016. u Šibeniku su se održali Dani lokalnog angažmana te smo imali prilike poslušati izvrsna predavanja Saše Šimprage, Nataše Bodrožić, Dafne Berc, Diane Magdić, Davida Kabalina i Emila Jurcana.
 
Teme kojima smo se bavili pokrile su široki raspon: od povijesnog razvoja grada i zaštite moderne arhitekture, komercijalizacije javnog prostora i uloge turizma u planiranju grada, upravljanja starom jezgrom do uloge zajednice u životu gradskog naselja.
U sklopu Dana lokalnog angažmana održala se i šetnja uz stručno vodstvo po šibenskim kvartovima Plišac, Baldekin i Krvavice, a za završetak obilaska prošli smo brodom ispred Šibenske luke i uživali u panorami grada.
 
IMG_1529
brod1
IMG_1825
 
Svakog dana nakon predavanja imali smo prilike pogledati filmove iz dokumentarne serije Betonski spavači.
Zadnjeg dana su nas ugostili mladi iz udruge Šum u Narančastoj zgradi gdje smo, kroz zajedničko druženje i diskusiju, problematizirali aktualne teme kojih smo se dotakli i u prijašnjim predavanjima, a tiču se problema u planiranju i donošenju odluka o upravljanju gradom.
 
IMG_1861
13323265_1310045775675587_518440742302230459_o
 
Želimo se zahvaliti Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ i Azimutu koji su nam omogućili održavanje predavanja, Turističkoj zajednici Šibenikna sponzorstvu, Sapunoteci, HRT-u i produkcijskoj kući Hulahop na premijernom ustupljivanju filmova. Veliko hvala Šum-u i ostalim korisnicima Narančaste zgrade na korištenju te tehničkoj podršci, a posebno se zahvaljujemo svim gostima predavačima koji su svojim dolaskom i angažmanom doprinijeli dodatnoj kvaliteti pri realizaciji programa.
Zahvaljujemo se i ostalim sudionicima programa koji su svojim prisustvom ohrabrili našu inicijativu i pozivamo vas da nas pratite i pridružite nam se u budućim inicijativama!
 
 
Soba DAŠ