Poziv za sudionike radionice “Kuda teče?” na otoku Zlarinu

U sklopu projekta DROPS – Design And Re-engagement of Public Water Sources on The Island of Zlarin udruga Tatavaka provodi transdisciplinarnu radionicu
Kuda teče? Radionica mapiranja i interpretiranja vode u krajoliku i stvaranja novih rješenja i narativa koja će se održavati od 4. do 8. listopada 2023. na otoku Zlarinu.
Glavni cilj projekta DROPS je revalorizirati vodne sustave i vodni sliv na otoku Zlarinu kroz angažman zajednice koji se postiže razmjenom znanja lokalnog stanovništva, studenata, dionika civilnog društva i stručnjaka o održivim modelima korištenja vode kroz participativni radionički proces i stručna predavanja iz perspektiva urbanizma, bioraznolikosti, kulturnog krajolika, narodnih običaja i drugih.
U sklopu radionice “Kuda teče?” polaznici i polaznice imat će priliku sudjelovati u edukativnim šetnjama o vegetaciji i tradicionalnoj gradnji Zlarina, stručnim predavanjima o urbanizmu, bioraznolikosti i kulturnom krajoliku Zlarina te radionicama gradnje suhozida i Klimatskog kolaža. Glavna okosnica radionice “Kuda teče?” je praktično transdisciplinarno istraživanje s mentorskom podrškom, a čiji će rezultati biti objavljeni u publikaciji krajem godine.
Poziv za radionicu specifično je otvoren za studente arhitekture, geografije, etnologije i kulturne antropologije, sociologije, antropologije, povijesti umjetnosti, biologije, agronomije i svih drugih polja usmjerenih na prostor i interpretaciju prostora.
Dodatno, poziv je otvoren i za sve zainteresirane praktičare ovih tema.
Zahvaljujući sredstvima donatora projekta, smještaj i hrana za sudionice i sudionike su osigurani.
Broj sudionica i sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 18. rujna 2023. putem prijavnice: https://forms.gle/x5rcXfag6rK9LKHZ9
Za detaljnije informacije, upite možete poslati na maja.flajsig@tatavaka.hr i tea.truta@tatavaka.hr

Više o projektu pročitajte na: http://tatavaka.hr/drops.html