THINK SPACE 02 / Otvorene geopolitičke granice

 

Otvorene Geopolitičke granice
drugi međunardni natječaj iz ciklusa Misli prostor/Think Space

Društvo arhitekata Zagreba pokrenulo je  drugi u nizu natječaja pod nazivom Geopolitičke granice u sklopu programa Misli prostor / Think space.

Drugi natječaj,  poziva natjecatelje na kreiranje – Nove globalne granice – kroz kritička promatranja graničnih područja kao laboratorija novih modela suživota, i sukoba kao sredstva ponovnog promišljanja umjetničkih praksi.

Žirator natječaja je Teddy Cruz, američki arhitekt porijeklom iz Gvatemale i direktor arhitektonske prakse estudio teddy cruz iz San Diega u SAD-u, čiji rad proizlazi iz istraživanja koncipiranog oko pojma Političkog ekvatora.
Politički ekvator je uvod u mnoge od lokalnih radikalizama, razasutih diljem kontinenata, sugerirajući da će se neki od najrelevantnijih projekata za unapređenje društveno-ekonomske uključivosti roditi ne u zonama obilja već u zonama oskudice, usred kakvog sukoba oko geopolitičkih granica, prirodnih resursa ili marginaliziranih zajednica.

Rok za predaju radova je u utorak, 26. travnja, a rezultati će biti objavljeni u utorak, 10. svibnja, na službenim stranicama programa Misli prostor / Think Space.

Natječajna pristojba do 12. travnja je 220 kuna (30 eura), a u razdoblju od 13. travnja do 26. travnja pristojba će iznositi 330 kuna (45 eura).

Nagrade:
1.nagrada 1000 €
2.nagrada 700   €
3.nagrada 350   €

Medijski pokrovitelj ORIS osigurao je i ORIS paket koji uključuje godišnju pretplatu na Oris – časopis za kulturu i arhitekturu te slobodan ulaz na Dane Orisa u listopadu 2011. u Zagrebu za sve nagrađene tijekom 4 natječaja.

Pozivamo Vas da se pridružite programu i sudjelujete u aktualnom natječaju Geopolitičke granice. Sve informacije o prijavi, propozicijama i natječajnom zadatku možete naći na Internet adresi:
http://www.think-space.org/competitions/