Predavanje Merve Bedir u sklopu europske platforme Future Architecture u Orisu

 
U četvrtak, 7. travnja 2016. u 19:00 sati Merve Bedir, studentica doktorskog studija na Tehničkom sveučilištu u Delftu, održat će treće u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) u sklopu platforme Future Architecture naziva
The Disposable Human vs. Economies of Solidarity.
 
Predavanje će započeti predstavljanjem objekata, tehnologija i prostora povezanih s migracijom i ograničenjima iz različitih konteksta poput Istanbula, Mytilinija, rijeke Maritsa kod Plovdiva, Melbournea, Ammana i Gaziantepa. Ovo je dio trenutnog istraživanja Merve Bedir o vokabularu gostoprimstva. Bedir će u nastavku predavanja govoriti o raznovrsnosti lokalnih primjera gdje inicijative migranata i izbjeglica pokušavaju razviti nove oblike solidarnosti i reprezentacije. U zaključku će razmotriti odnos između zamjenjivog čovjeka i ekonomija solidarnosti.
 
 
Future Architecture Platform europska je platforma koja uključuje 14 organizacija iz 13 zemalja predvođenih Muzejom za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. U potrazi za individualcima i kolektivima s vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi, upućen je poziv za ideje na koji je pristiglo gotovo 300 projekata vezanih ne samo za arhitekturu već i urbanizam, krajobraznu arhitekturu, dizajn, film i umjetnost. Određeni projekti odabrani su za sudjelovanje u programu izložbi, konferencija, predavanja i radionica koje će se održavati kroz 2016. godinu diljem Europe, pa tako i u Zagrebu – u Oris Kući arhitekture.
 
Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će biti na engleskom jeziku.
 
 
Mytilini
Fotografija: Mytilini, 19. ožujka 2016