Otvorenje Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini: 12. studenog 2022., Gradska knjižnica ”Juraj Šižgorić”

 

 

Pridužite nam se na otvorenju Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021.godini u Šibeniku, u subotu, 12.11.2022. u 12:00 h u Gradskoj knjižnici ‘’Juraj Šižgorić’’, ulica Poljana 6.

 

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

 

Podsjećamo, 1. lipnja 2022., u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini, a na otvorenju su dodijeljene godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata:

 

Nagrada “Viktor Kovačić” za životno djelo dodijeljena je Renati Waldgoni i Andreju Uchytilu.

 

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini dobili su Iva Letilović i Igor Pedišić za Providurovu palaču.

 

Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2021. godini dobio je Davor Bušnja za Kuću dide Marka.

 

Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerina i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja.

 

Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za Časopis Oris.

 

Nakon održavanja izložbe u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru i Puli, izložba se održava i u Šibeniku, gdje je možete posjetiti u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić”  od 12.11. do 21.11.2022.

 

 

Organizator: Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA), Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 3/1

Partner: Društvo arhitekata Šibenik (DAŠ)

Partner izložbe:  Gradska knjižnica ”Juraj Šižgorić”

Lokacija: Gradska knjižnica ”Juraj Šižgorić”, Poljana 6, Šibenik

Trajanje: 12.11. – 21. 11. 2022., 8:00 – 20:00 sati

 

Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini valorizirao je stručni žiri u sastavu:

Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

 

Online sustav prijava i web:  Mihael Giba

Dizajn i vizualni identitet:  Niko Mihaljević i Petra Milički

Dizajn priznanja za nominacije:  Damir Gamulin

Dizajn izložbenih okvira:  Mia Roth Čerina i Tonči Čerina

Lektura:  Maja Trinajstić

Tisak:  Arskopija, Zagreb

 

Sponzori:  Hörmann Hrvatska d.o.o., ACO Građevinski elementi d.o.o., Telektra d.o.o., Caparol d.o.o., Černelić d.o.o., Gemma B&D d.o.o., Adde studio d.o.o., Alukönigstahl d.o.o., Beton Lučko d.o.o., Conty plus d.o.o., FunderMax GmbH, Geberit prodaja d.o.o., Hydro Building Systems Croatia d.o.o., Keram ital d.o.o., Luks d.o.o., Mapei Croatia d.o.o., Roca Croatia d.d., Sika Croatia d.o.o., Zadarska tiskara brod d.o.o., Hrvatska komora arhitekata – PO Zadar.

 

Za izradu kataloga i plakata korišteni su podaci i dokumentacija dostavljeni od autora.